en franšais

Hij loopt voor mij, mijn groene 4x4 !

Wandelen langs velden, bossen, veldwegen, op het ritme van het paard... de geuren van de natuur opsnuiven, naar vogels luisteren, zonder het geluid van voorbij razende voertuigen, was tot hiertoe voor de Personen met Verminderde Mobiliteit (PVM) een verre droom. Nu niet meer.

Het (her)ontdekken en voeling krijgen met de natuur is vanaf nu mogelijk danzij een aangepaste koets. Zoals anderen op hun ATB stappen, zullen PVM zich dus op autonome wijze in alle rust kunnen verplaatsen met dit span.

De beste manier om de beperingen van de rolstoel en het mennen te verenigen werd geanalyseerd teneinde een koets te verkrijgen dat door het grootste aantal personen gebruikt kan worden.

Door een aangepaste koets te ontwerpen bieden wij hen de mogelijkheid om van de volle natuur in stilte en in alle autonomie te genieten tijdens toeristische of culturele wandelingen, tochten in volle natuur (in bossen, velden...), vakantie of sport.

Het feit dat de koets door een kleine pony getrokken wordt laat deze personen toe vanuit hun rolstoel alle nodige handelingen uit te voeren: pony kuisen, optuigen, aanspannen ….

Ritten "à la carte" evenals animatie/initiatie zullen voor groepen (scholen, instellingen...) of particulieren georganiseerd kunnen worden.

Deze fantastische koets werd in de loop van dit jaar verwezenlijkt door de firma Verdonckt en voorgesteld op allerlei evenementen: Irisport te Brussel, televisie, beurzen ….

Dit project wordt door de Koning Boudewijn Stichting in verband met het Elia Fonds ondersteund (dit fonds heeft tot doel projecten te ondersteunen die mensen met een verminderde mobiliteit originele ontdekkingen aanbieden bij hun toeristische, culturele en sportieve vrijetijdsbesteding ).

Hebt u suggesties of wilt u deelnemen aan het project, neem dan contact op met ons !

Fotos van onze 4X4 : klik hier

Adress

Agenda

 

4 X 4 VERT - GROENE 4 X 4 - 2 rue Champ Binette 1380 Sauvagemont - 0498/531.531

webmaster